Blat:
6 oua
6 linguri de zahar
1 plic Creme Ole de ciocolata\
Crema:
200 ml smintina dulce 32% grasime (rece)
200 ml lapte rece
1 plic Creme Ole de vanilie
Glazura:
2 linguri apa
2 linguri zahar
2 linguri cognac
100 g ciocolata amaruie sau cu lapte
100 g unt
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma iar apoi se adauga zaharul cate putin si se bate pana la topire. Se adauga apoi cite un galbenus si se bate un pic dupa fiecare galbenus adaugat. La sfirsit se adauga praful Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic (maxim 30-45 de secunde), cit sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa si tapetata.
Se coace la foc mediu 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul iar daca adincitura dispare imediat inseamna ca blatul e copt. Se lasa la racit.
Crema:
Se pun intr-un bol smintina, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine. Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider vreo 2 ore.
Glazura:
Se infierbinta apa si se adauga zaharul amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit. Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura rece scoasa de la frigider si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore. Prajitura se taie cu un cutit ce se va inmuia in apa calda.