Batem bat albusurile cu sarea.Galbenusurile le mixam bine cu zaharul, dupa care adaugam faina, grisul,cacaoa ,vanilia, praful de copt,mierea dizolvata in laptele caldut si uleiul.Amestecam bine ,apoi adaugam si albusurile batute bine.Amestecam usor cu o lingura de lemn.
Eu pentru a nu avea probleme cu taiatul blatului in mod egal am impartit compozitia in 2 si am pus in 2 tavi.Aici va spun “greseala” mea: am turnat compozitia in tava cuptorului si bineinteles ca nu mi-a iesit foarte inalta.Si fiind prea mare,nu imi incapea in frigider,asa ca trebuit sa fac 2 kinder pingui.Unul mai mare pt Craciun si unul mai mic pentru pre X’mas.Au fost toti foarte fericiti de aceasta intamplare,insa.Deci puteti folosi o tava mai mica decat cea a cuptorului si eventual sa faceti ca mine,sa coaceti in 2 tavi sau in una de 2 ori.
Dam la cuptorul ventilat la 165 grade timp 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade.La mine a fost gata in 8 minute/ventilat.Lasam blatul/blaturile la racit fara a indeparta hartia de copt.
Preparam glazura 1:
Amestecam toate ingredientele pe bain marie,pana se topesc,apoi lasam sa se racoreasca.
Preparam crema:
Batem bat frisca, apoi adaugam zaharul si mierea .Lasam gelatina la hidratat in apa rece timp de 10 minute dupa care o punem in laptele caldut,asa se va topi.Adaugam laptele cu gelatina in crema si amestecam bine.
In cazul in care folositi intaritor de frisca,il folositi dupa instructiunile de pe cutie,apoi adaugati zaharul,esenta si mierea.Amestecam pana la omogenizare.Vom obtine o crema densa.
Asamblarea prajiturii:
Punem o foaie de prajitura pe tava,luand hartia de copt si intindem jumatate din crema peste ea.Dam la rece 10-15 minute.
Preparam glazura 2:
Ca si la prima glazura,topim tot pe bain marie sau pe foc mic si lasam sa se racoreasca.
Scoatem din frigider si punem jumatatea de crema ramasa.Nivelam bine.Punem foaia cu hartia de copt deasupra,presam usor peste tot,apoi dezlipim hartia.
Turnam cu o lingura peste tot glazura 2,pe care o nivelam cu un cutit umed cu lama lunga.Lasam la temperatura camerei cateva minute,dupa care dam la rece.Poate fi servita dupa cateva ore.Pentru a nu avea probleme cu taiatul ciocolatei intarite de deasupra,inainte de a o taia treceti lama cutitului prin flacara,asa va topi glazura si nu va afecta aspectul feliilor.
E de o bunatate rara…La noi s-a terminat mult mai repede decat e omeneste posibil.Recomand cu ardoare aceasta prajitura.