Prajitura Katy

de nadina73 in Prajituri, 12 Aug 2010 | 24835 vizualizari

 

Este dupa reteta unei prietene Claudia pentru care am si facut prajitura ,asa ca sectiune taiata nu am ,poate maine daca vine sa zica verdictul ..................dar cu siguranat este grozava

 

INGREDIENTE

PT 3 FOI:

  • 750 g faina alba
  • 225 g zahar
  • 225g untura porc
  • 5 galbenusuri
  • 1 1 /2 praf de copt
  • 175 ml lapte

CREMA:

  • 1 foaie dintre cele 3 care sau copt se sfarama
  • 250 g biscutiti simpli
  • 3 linguri de cacao
  • 200 ml lapte
  • 4 vanilii
  • 4 linguri de gem de caise
  • 225 g zahar
  • 150 g unt
  • 1 sticluta esenta rom

GLAZURA:

  • 5 albusuri 
  • 200 zahar
  • 1 lingura suc de lamaie
  • decor bombonele,cicololata,,,,,,,,,,,,,,,,
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Katy:

Pentru 3 foi:

Se amesteca faina cu untura,5 galbenusuri,zaharul ,praful de copt apoi se pune laptele se se framanta bine.

Se coc 3 foi pe dosul tavii.

Pentru a lua foile jos de pe tava mai usor,se trece pe sub foaia coapta un fir de ata si astfel se ia foaia foarte usor jos si nu se rupe.

Foile sant putin mai sensibile,se rup foarte usor

Una dintre cele 3 foi se zdrobeste marunt si se pune in crema

CREMA:

Se amesteca bine foaia zdrobita cu biscutii si acestia zdrobiti bine apoi se pune laptele si vaniliile,

va rezulta o pasta omogena,dupa care se pune gemul de caise ,zaharul,untul si esenta de rom si la final cacao.

Se amesteca bine toate  si va rezulta o crema (ca o pasta groasa)

se tine la rece pana termina cu restul de foi pt copt

Glazura:

Se bat bine albusurile ,zaharul si sucul de lamaie pe aburi pana se intareste.

Asamblarea:

Se i- o foaie , se pune crema ,se niveleaza uniform apoi se pune foaia a doua ,iar peste foaie se pun glazura din albus batut

Se decoreaza dupa bunul plac al fiecaruia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Katy" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu doua creme