Chec cu frisca

de LauraA in Prajituri, 12 Sep 2011 | 6391 vizualizari

 

Un dulce foarte fin,cu o aroma pregnanta de lamaie,este ideal pentru micul nostru dejun.Este un fel de chec avand ca ingredient principal frisca.In rest nu contine alt tip de grasime.Se face foarte rapid iar rezultatul este acesta:

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 100 gr amidon porumb
  • 300 gr zahar
  • 3 oua intregi+1 galbenus
  • 300 gr frisca lichida
  • esenta lamaie
  • 1 praf copt
  • Glazura:  
  • 250 gr zahar pudra
  • 1 albus
  • zeama de la o lamaie medie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu frisca:

Mixam bine de tot zaharul cu ouale intregi si galbenusul, adaugam frisca lichida si mixam. Consistenta devine mai solida, adaugam faina amestecata cu amidonul de porumb treptat si mixam. Consistenta finala a aluatului este solida

Punem aluatul intr-o forma de ciambella (cu gaura la mijloc) tapetata bine cu unt si faina, nivelam cu o spatula si bagam in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 45 minute o scoatem, o lasam cam 15 minute sa-si traga sufletul si o rasturnam pe gratar.

Glazura:mixam albusul cu zaharul 5 minute adaugam sucul de lamaie si mai mixam cam tot 5 minute.

Turnam glazura pe checul rece si pudram cu putina coaja de lamaie. Sa puneti ceva sub gratar in timp ce turnati glazura pentru ca o sa curga

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]