Prajitura Kati

de Alexandra Elena in Prajituri, 25 Apr 2012 | 40783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 g zahar tos
  • 150 g margarina(untura)
  • 3 galbenusuri
  • 1praf de copt
  • lapte
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri gem de prune(caise)
  • 150 g zahar farin
  • 150 g unt/margarina
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kati:

Faina se freaca cu untura/margarina, se adauga cele trei galbenusuri, zaharul tos, praful de copt se stinge cu otet adaugandu-se putin lapte.

Se fac 3 foi, care se coc pe dosul tavii, la foc mediu, aprox 10 min(se scot imediat de pe tava, altfel se intaresc).

O foaie se faramiteaza bine, se inmoaie in lapte caldut, se adauga zagarul farin, gemul, cacaoa, untul/margarina, esenta de rom, dupa gust.Se amesteca si se obtine o crema.

Se umplu cele 2 foi.Deasupra se pun cele 3 albusuri, batute pe aburi cam 4-5 minute. Se pudreaza cu ciocolata rasa sau cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Msclaudish 1

26.04.2012, 21:07

foarte buna are gust ca, compozitia de la eugenie dar nu mia iesit compozitia care se pune deasupra cu albus de ou la baie mari,in rest este foarte buna!

Teo 1

26.04.2012, 23:59

este grozava, eu am acesta reteta de la o ardeleanca!

Alexandra Elena 1

11.10.2012, 22:41

la glazura se adauga si 3-4 linguri de zahar.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura linzer cu gem de capsuni