Mai intai topim untul si fierbem laptele, apoi le lasam la racit. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile cu zaharul si un praf de sare pana se topeste zaharul, iar apoi se adauga untul lichid (nu trebuie sa fie fierbinte, dar nici rece), faina, vanilia si laptele, la final se adauga si albusurile care se incorporeaza in aluat cu o spatula, avand grija sa amestecam usor. Va fi un aluat ca de clatite, nu va ingrijorati ca se va intari la copt.
Se imbraca tava cu hartie de copt si se introduce in cuptorul bine incins. Se lasa o ora si 15 minute (in functie de cuptor). Trebuie avut grija sa se coaca bine si sa nu tremure aluatul cand se verifica daca s-a copt. Suprafata prajiturii trebuie sa fie putin "bronzata", dar nu arsa !
1
se poate orna cu zahar pudra, frisca sau gem
2
daca va place mai dulce mai puteti adauga zahar (pentru gustul meu au fost suficiente 200 gr)