Astazi ma gandeam sa fac o noua prajitura,vroiam ceva simplu,cu ce am la indemana si sa nu fie nevoie sa ies din casa…asa ca am cerut ajutorul prietenelor din bucataras.ro dar si de pe facebook si am ajuns pana la urma la reteta aceasta de Prajitura inteligenta,mie insa, se pare ca foaia de sus mi-a iesit un pic mai groasa decat trebuie,din ce spun fetele,dar…cuporul e de vina,pentru ca reteta spune sa coci prajitura la foc mediu,eu am copt-o la foc mic si …a fost prea tare temperatura se pare de aceea s-a si crapat putin.
Oricum multumesc Rita Ilies, Rocsy Ciobanu si Cristina Iuliana Pana,dar si celorlalte fete care mi-au sarit in ajutor…prajitura e delicioasa!!! :)
Intr-o craticioara am topit untul si apoi l-am dus in balcon la racit 10 minute. Intr-un castron am pus galbenusurile,zaharul esenta si apa de trandafiri,am amestecat bine cu mixerul,apoi am adaugat si untul topit si am amestecat din nou,am adaugat apoi faina,laptele,am omogenizat totul si am dat castronul deoparte.
In alt castron am pus albusurile cu un praf de sare,le-am batut bine spuma tare,ATENTIE! Bateti albusurile dupa ce ati amestecat deja celelalte ingrediente.
Am pus apoi albusurile peste amestecul de galbenusuri si am amestecat usor sa nu stric spuma,pana cand totul s-a omogenizat frumos.
Am pregatit o tava mai mare,tapetata cu hartie de copt,am pus aluatul care e foarte moale/lichid ,sa nu va speriati…asa trebuie sa fie si am asezat apoi tava pe raftul cel mai de sus din cuptor. Desi reteta spune ca prajitura se coace la foc mediu,eu pentru ca am aragaz obisnuit am copt la foc mic timp de 1 ora.In mod normal daca aveti cuptor mai performant cred ca 45-50 min sunt de ajuns.Nu deschideti usa cuptorului decat dupa 40 min sau daca se poate..la sfarsitul timpului de coacere.
Prajiturica asta este asa cum ii spune numele (nu stiu cat se observa din poza) foarte inteligenta pentru ca desi toate ingredientele se amesteca deodata,dupa ce se raceste si se taie veti observa ca este ca o prajitura din 2 foi cu crema la mijloc. Foarte gustoasa as completa!
La sfarsit se pudreaza cu zahar.
Pofta mare!