Am primit pe mail minunea asta de praji ( multumesc Hapleo ) , care se numea desteapta , dar la final , m-am gandit s-o ridic in grad , deci INTELIGENTA . A fost primita ca pe timpuri Impuscatu' , cu urale si ovatii ; sotul meu , ca despre el vorbesc , adora dulciurile suculente , celelalte cica , nu i se duc din gat ... normal , doar nu-s bere ...
Am testat-o ieri , am vrut s-o postez aseara ... zis si facut , am scris totul , am atasat poze si-i dau ,,salvare" ........... si ptr ca trebuia sa primesc un bobarnac de la Cel de sus , mi-a picat netu' ............. grea incercare ptr mine ... sa zic rau , sa nu zic rau ... si-am plecat de langa bestie , ca altfel , dormea in curte . Sper ca acum sa am mai mult noroc ... deci sa ma pun pe explicat , ca-i mai mult decat treaba in sine
Intr-un vas am dat laptele , zaharul si untul la foc mic , pana acesta s-a topit , dupa care am dat vasul la racit
.Am separat in doua boluri marisoare cele 9 oua ; galbenusurile le-am mixat bine cu un plic zahar vanilat , pana a devenit o cremuta , la fel am procedat si cu albusul cu celalalt plic de zahar , pana a ajuns o spuma consistenta .
In vasul cu amestecul de lapte racit , am adaugat cremuta de galbenusuri , albusurile si faina (cernuta de mai multe ori + praful de copt ) si-am amestecat bine , pana la inglobarea fainii . Am adaugat coaja de la citrice si esenta de rom .
Am uns cu unt o tava 25/37 , am turnat compozitia ( trebuie sa fie lichida ) si-am dat-o la cuptorul preincalzit , la foc mic (150 grade ) , timp de 50-60 de minute . La expirarea timpului de coacere , la baza tavii va fi un siropel care se va resorbi odata cu racirea .
Cam asta-i ... sper sa va placa si voua , daca o veti incerca si voi ... eu va trebui s-o repet ... s-a cam dus