Prajitura Harisa

de susu in Prajituri, 29 Iun 2012 | 7450 vizualizari

 

cu specific oriental, sursa este chiar de aici de pe site dar nu mai stiu exact de la cine, nu recomand aceasta prajitura pentru ca nu e cine stie ce, stiu ca mai exista si alte retete fara oua si unt dar ma intreb ce gust or avea acelea daca aceasta nu m-a dat pe spate

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 500 gr gris
  • 1 lingura cocos
  • 150 gr unt
  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 800 gr iaurt gras
  • 2 plicuri praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Sirop:
  • 1 cana zahar
  • 1 cana de apa
  • zeama de la 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Harisa:

Se mixeaza galbenusurile cu untul topit si racit, zaharul vanilat, coaja de portocale si lamaie, se adauga apoi grisul si iaurtul treptat amestecand. Se incorporeaza apoi albusurile batute spuma. Se varsa continutul in tava tapetata si se da la cuptor pentru 60 de minute la foc mic. Se verifica la mijloc sa fie aproape gata, se toarna siropul si se mai da la cuptor 10 minute.

Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul si zeama de lamaie si se lasa sa se raceasca . Prajitura se tine cateva ore la rece inainte de a fi servita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Harisa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]