Prajitura fina cu nuci

de diana_k in Prajituri, 23 Apr 2012 | 43460 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g făină ,
  • 120 g de zahăr ,
  • 250 g margarina moale,
  • 3 galbenusuri de ou ,
  • 2 linguri smantana ,
  • 10 grame de praf de copt,
  • Crema:
  • 3 oua
  • 600 ml de lapte
  • 5 linguri de faina
  • 250 g unt moale
  • 150 grame de zahăr
  • 2 pliculete de zahăr vanilat
  • Umplutura pentru prima foaie:
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g zahăr tos
  • 50 g unt
  • 2 linguri de miere
  • Umplutura pentru a doua foaie:
  • 6 albusuri ,
  • 200 de grame de nucă de cocos ,
  • 120 g de zahăr ,
  • 4-5 linguri gem de visine sau altfel de gem , dar sa fie mai acrisor,
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu nuci:

Aluat: Framantam un aluat din toate ingredientele apoi il dam la rece pentru cel putin 30 minute. Il impartim in doua si intindem doua foi in tava mare de la aragaz...40/40cm 

Crema:100ml lapte il amestecam cu faina, zaharul si ouale batute separat putin cu furculita. Restul de lapte il punem la fiert apoi il turnam peste prima compozitie. Fierbem crema la foc mic pana se ingroasa tare, adaugam vanilia si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit crema o mixam cu untul pana obtinem o crema spumoasa.

Umplutura pentru prima foaie: Mierea,zaharul si untul se topesc pe foc mic, dam deoparte si punem nuca macinata. Intindem crema peste prima foaie de aluat.

Umplutura pentru a doua foaie: Albusurile le batem spuma, adaugam trepta zaharul si batem in continuare pana obtinem o bezea tare, apoi adaugam nuca de cocos. Cea de a doua foaie de aluat o intindem in tava, o ungem cu gem si intindem bezeaua cu nuca de cocos. Coacem la 180 grade, cam 15 minute, apoi oprim cuptorul si o lasam sa se raceasca acolo.

Asamblare: Ungem prima foaie coapta cu jumatate de crema, asezam cea de a doua foaie coapta, ungem cu restul de crema. Dam prajitura la rece. Cel mai bine e sa se taie a doua se cand foile s-au inmuiat...sau chiar a treia zi, va fi si mai buna.

Tot atunci radem ciocolata sau o ornam cu bilute colorate...eu am ornat-o cu bilute colorate imediat ce a fost gata, din pacate acestea s-au topit in crema dand un aspect urat prajituri.

 

 

TIPS-URI

1

folositi tava mare 40/44cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Teo 1

18.03.2013, 20:11

cate oua trebuie la crema?nu ai trecut la ingrediente;eu am facut-0 si am pus 4oua,asa am crezut eu;

Teo 1

18.03.2013, 20:15

ESTE o prajitura foarte gustoasa,chiar usor dec facut, doar ca trebuie urmati pasii respectivi!

Ancutsa 1

10.01.2018, 15:27

Arata tare bine!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo