Mi-a venit pofta de galusti, dar sa le umplu cu gem de caise. M-am apucat sa caut o alta reteta decat cea pe care o faceam de obicei si Nea Gogu mi-a scos in cale pe Laura Laurentiu, am intrat pe reteta si am zis sa incerc si eu reteta, in cartofi a pus si gris si faina.
Am pus sa fiarba cartofii in coaja. Cat timp au fiert cartofii am pregatit pesmetul, am pus intr-o tigaie uleiul sa se incinga, am adaugat untul . Cand untul s-a topit am adaugat pesmetul si am amestecat continuu pana ce a inceput sa se rumeneasca. Am adaugat zaharul si scortisoara si am stins focul . Cartofii fierti si raciti i-am curatat apoi i-am pasat bine. Am adaugat un praf de sare si cele doua oua, am omogenizat, apoi am incorporat grisul si faina. Am obtinut un aluat mai moale, se lucreaza un pic mai greu cu el dar ies galustile mai bune. Am format bilute pe care le-am aplatizat, am pus gem in mijloc ( de preferat sa fie un gem mai tare, al meu a fost mai moale un pic) si am format galusca . Am pus la fiert apa, cand a inceput sa clocoteasca am pus galustile la fiert, cand se ridica la suprafata se mai lasa sa fiarba cca 4-6 min, cat sa fiarba grisul din aluat. Se scot galustele cu un spumar se tavalesc prin pesmet si se servesc cu pofta.