Prajitura desteapta cu ciocolata

de Criss in Prajituri, 4 Noi 2015 | 12575 vizualizari

 

Prajitura desteapta, prajitura inteligenta, cremsnit fals e arhicunoscuta deja si de cateva ori am facut si eu aceasta prajitura in varianta clasica. Dar varianta cu ciocolata n-am incercat-o pana acum. Insa reteta pe care am vazut-o pe blogul Laurei Laurentiu mi-a placut foarte tare si azi a venit si randul ei. Pot sa va spun ca nu credeam ca e atat de buna ,dar e mult mai buna decat varianta clasica. De ce e atat de desteapta aceasta prajitura? Pai pentru ca pur si simplu se amesteca ingredientele si prajitura se face singura, adica se separa in trei straturi, o baza, o crema si un blat deasupra. Desi nu ma asteptam, Alex a fost super incantat de prajitura, mi-a zis doar ca e prea mica tava in care am facut prajitura si ca data viitoare sa fac portie dubla. :D Singurul lucru ce m-a nemultumit este ca blatul de deasupra a iesit prea gros, deci data viitoare voi lasa prajitura doar 40 minute si nu 45.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua  
  • 120 grame unt
  • 600 ml. lapte
  • 110 grame zahar pudra
  • 100 grame zahar tos
  • 50 de grame de cacao
  • 110 grame de faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita otet
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 30 ml. cafea espresso foarte concentrata
  • zahar pudra pentru presarat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta cu ciocolata:

Ouale se separa si albusurile se bat spuma impreuna cu praful de sare. Se adauga zaharul tos si otetul si se bate in continuare pana rezulta o bezea ferma si lucioasa si zaharul se topeste.  Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra si se spumeaza pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit, esenta de vanilie si cafeaua si se omogenizeaza. Peste amestecul de galbenusuri se adauga faina amestecata cu cacao si laptele caldut. Se amesteca cu mixerul sau cu un tel si in final se adauga albusurile spumate. Compozitia va fi lichida, dar nu va speriati, asa trebuie sa fie. Se toarna toata compozitia intr-o tava (24/24) tapetata cu hartie de copt si se coace prajitura 40 minute. Dupa cele 40 minute, se scoate prajitura, care va avea un aspect si o consistenta asemanatoare cremei de zahar ars, adica va fi destul de moale. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune in frigider , dupa care se poate taia si pudra cu zahar. Simpla si delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Gicuta 1

04.11.2015, 22:07

Perfecta!!

Criss 1

05.11.2015, 08:54

Micutza Luana 1

08.11.2015, 13:54

cioco prezentaa X::

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta cu ciocolata