Prajitura festiva cu crema de vin

de katty in Torturi, 21 Oct 2014 | 6482 vizualizari

 

O prajitura delicioasa .

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua ,
  • 4 linguri zahar ,
  • 1 lingura cacao ,
  • 3 linguri faina
  • crema :
  • 3 oua ,
  • 150 gr zahar ,
  • 250 ml vin demidulce ,
  • 1 plic gelatina,
  • 150 ml smantana de frisca
  • decor:
  • cacao neagra
  • dulceata de portocale(3 portocale mari , 350 gr zahar , 1 lamaie , 150 ml apa ,1 lingura gelfix )
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura festiva cu crema de vin:

Incepem cu o seara inainte cu prepararea dulcetei de portocale .
Spalam bine portocalele . O portocala o curatam de coaja , avand grija sa nu luam si din partea alba a coajei . Punem cojile in apa pana a doua zi dimineata .
Curatam portocalele , si scoatem fiecare felie , de pe care curatam cu atentie partea alba  . Asezam  portocalele impreuna cu zeama lasata si zaharul   peste noapte la frigider .
A doua zi  scurgem apa de pe coji . Tocam cojile fin si le punem la fiert impreuna cu portocalele  , zeama de la lamaie si apa . 
Fierbem aproximativ 30 -40 de minute , pana cojile se inmoaie si scade din zeama . Dam jos cratita si punem  gelfixul . Amestecam bine si mai fierbem 3 minute . Dam jos  si punem dulceata  in borcane . Le acoperim si le lasam sa se raceasca .
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri . 
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare . Adaugam zaharul si batem in continuare pana compozitia capata consistenta unei smantani  groase . Punem galbenusurile , omogenizam , apoi cernem deasupra faina amestecata cu cacaua . Amestecam cu o lingura de lemn  . Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pana este gata . Cand este gata scoatem forma si o lasam sa se raceasca . 
Taiem blatul racit in 2 parti inegale .
Pentru crema punem ouale cu zaharul intr-o craticioara cu fundul dublu  si batem bine pana compozitia incepe sa se aereze si sa creasca . Punem vinul caldut si  asezam  craticioara pe foc mic . Batem in continuare pana compozitia se ingroase (avem grija sa nu fiarba )
Intre timp hidratam gelatina in 70 ml apa rece . 
Dam  craticioara jos si o punem cu fundul in apa rece . Punem cateva linguri de crema peste gelatina , amestecam energic , apoi turnam inapoi peste  crema . Amestecam pana crema se raceste , fara a se intari .
Batem smantana si o adaugam la crema . Omogenizam bine compozitia .
Pe o farfurie punem partea mai groasa a blatului , asezam 1/3 din crema , partea mai subtire  de blat si restul de crema .  Nivelam bine si dam prajitura la frigider pentru 1-2 ore . 
Inainte de servire o pudram cu cacao neagra  si o portionam .
Servim prajitura cu dulceata de portocale .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura festiva cu crema de vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort festiv