Prajitura Elena

de LUK in Prajituri, 20 Ian 2013 | 18115 vizualizari

 

de pe blogul "Torturile Lissei(lissa s cakes).Multumesc.A fost buna.

 

INGREDIENTE

Pentru foaie:

  • 4 oua
  • 150 gr zahar pudra
  • 150 gr margarina rama
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr faina
  • 1 plic de praf de copt

Crema 1:

  • 250 gr nuca
  • 100ml esenta de rom
  • 150 gr zahar pudra

Crema2:

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 250 gr unt sau margarina Rama

Pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata
  • 150ml frisca lichida
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Elena:

  Pregatire blat:

Galbenusurile se spumeaza cu zaharul.Se adauga margarina topita dar nu fierbinte.Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma(usor).Se incorporeaza la final faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se coace la foc mediu 35-40 min.

Crema 1:Se amesteca nuca cu zaharul si esenta de rom.

Crema 2:Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun pe baie de abur.Amestecati pana cand au consistenta unei budinci.Adaugati si cacao la final.Luati de pe foc si raciti.Separat mixati untul/margarina sa fie spumos.Cand crema e calduta(nu fierbinte pentru ca se "taie" dar nici rece sa se intareasca prea tare) adaugati untul/margarina si mixati bine.

Glazura:Topiti 100 gr de ciocolata in 150 ml frisca lichida.

Asamblare:blat,crema 1,crema 2,glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Elena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Teo 1

21.01.2013, 20:58

la doar 4 oua trebuie sa ma gandesc ce dimensiune are tava';;arata bine!

Irina 1

21.01.2013, 21:02

delicios!

LUK 1

22.01.2013, 20:12

Teo ,tava pe care am folosit o e de 25cm latime si aproape 35 lungime.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fondanta de ciocolata