Desert mini tarte cu crema mousseline si afine

de RODIMUR in Prajituri, 12 Aug 2018 | 2660 vizualizari

 

Mini tartele (sau tarteletele, dacă vrem să folosim un singur cuvânt!) sunt foarte apreciate pentru că asociază cremele fine cu fructele proaspete și sănătoase. În plus sunt aspectuoase și în porții individualizate, ceea ce le face mai utilizabile la mese festive, candy baruri și alte ocazii speciale.
Din ingredientele de mai jos am făcut 8 mini tarte, în forme cu diametrul de 12 cm.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cojile de mini tarte:
  • 250 grame de făină albă
  • 100 grame de unt
  • 1 ou
  • 75 grame de zahăr tos fin
  • 1 plic de vanilie
  • 1 praf de sare
  • făină albă pentru întins foaia
  • Pentru crema mousseline:
  • 500 ml lapte dulce, fiert
  • 4 gălbenușuri
  • 150 grame de zahăr tos
  • 3 linguri rase de amidon alimentar
  • 2 plicuri de vanilie
  • 150 grame de unt
  • Pentru decor:
  • 250 grame de afine de cultură
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini tarte cu crema mousseline si afine:

Mai întâi se face aluatul fraged, pentru a-i da răgazul să se întărească la frigider, conform rețetei: https://www.bucataras.ro/retete/aluat-fraged-pentru-tarte-dulci-87849.html

În timp ce aluatul fraged stă la frigider, să se întărească, se face crema mousseline, după rețeta următoare: https://www.bucataras.ro/retete/crema-mousseline-pentru-prajituri-si-torturi-87853.html

Odată crema preparată și răcită, se dă la frigider, pentru a se întări și se fac cojile pentru mini tarte din aluatul fraged păstrat la frigider.

Se coc toate cojile, se lasă să se răcească și între timp se pregătesc afinele pentru decor (se aleg și se clătesc sub jet de apă rece, după care se scurg bine).

Când cojile pentru tarte s-au răcit complet, se scoate crema mousseline din frigider și se umplu tartele (intră cam două linguri de cremă în fiecare formă).

Se decorează tartele cu afine și se păstrează la frigider, până ce se termină.

 

TIPS-URI

1

Preparați aluatul fraged cât mai repede, cu unt rece, conform recomandărilor de la rețetă.

2

Puneți aluatul fraged aplatizat, în folie de plastic, la frigider, ca să se întărească.

3

Înțepați aluatul fraged cu furculița, după ce-l puneți în formele de copt, ca să nu se umfle dezordonat.

4

Nu rumeniți cojile pentru tarte, pentru că se întăresc, își pierd gustul bun și nu mai arată bine. Cojile pentru tarte, din aluat fraged trebuie doar să se usuce, nu să se rumenească.

5

Pentru reușita cremei mousseline, urmați recomandările de la rețetă.

6

Amestecați întruna în crema patisieră, pe foc, ca să nu se prindă de fundul vasului.

7

Crema patisieră și untul trebuie să aibă aceeași temperatură, pentru reușita cremei mousseline. Altminteri, crema se poate tăia.

8

Pentru crema mousseline, untul trebuie să fie moale, înainte de a fi încorporat în crema patisieră.

9

Adăugați și mixați treptat untul în crema patisieră, ca să nu se taie.

10

Folosiți unt gras, pentru că are un conținul scăzut de apă.

11

Nu umpleți cojile de tarte cu cremă, decât după ce s-au răcit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tarte cu crema mousseline si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RODIMUR 1

17.08.2018, 08:35

Îți mulțumesc mult, Gheorghița!

Rocsi 1

18.08.2018, 21:10

Ce minunata ar fi o mini tarta acum! Imi plac foarte mult!

RODIMUR 1

18.08.2018, 21:37

Din păcate, le-am terminat...Chiar să știi că au fost foarte bune...Mulțumesc frumos, Rocsi!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine