Prepararam blatul astfel:
- Frecam untul cu zaharul si galbenusurile, se adauga treptat laptele, 1/2 din cantitatea de faina, bicarbonatul, cacao si restul de faina.
- Se omogenizeaza bine si se intinde bine intr-o tava unsa cu unt si pudrata cu faina.
- Dimensiunile interioare ale tavii sunt 35 x 35 cm.
- Se coace in cuptorul incins, la 180 grade pentru 20 min. Dupa coacere se lasa cateva minute sa se tempereze pana cand bezeaua este gata.
Prepararam bezeaua astfel:
- Mixam albusurile cu un praf de sare, cu zaharul si cu zeama de lamaie, pana cand rezulta o spuma tare.
Aceasta bezea se aseaza peste blat si se introduce tava in cuptor pentru inca 5-6 min.
Intre timp preparam glazura astfel:
- Se pune la fiert laptele, cacao, zaharul si apoi se adauga untul.
Se intinde glazura calda peste stratul de bezea si prajitura se portioneaza calda.