Prajitura Dinte de negru

de farfuriavesela in Prajituri, 18 Mai 2014 | 26130 vizualizari

 

Urmariti filmul de mai jos si pregatiti si voi impreuna cu mine!!!
http://youtu.be/-bvn8P3npYc

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 1 pachet unt / margarina
  • 175 gr zahar pudra
  • 6 galbenusuri
  • 200 ml lapte caldut
  • 300 gr faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Pentru bezea
  • 6 albusuri
  • 175 gr zahar tos
  • zeama de la o lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru glazura
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri de lapte
  • 3 linguri de zahar tos
  • 50 gr unt/margarina
Portii: 49
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dinte de negru:

Prepararam blatul astfel:

  • Frecam untul cu zaharul si galbenusurile, se adauga treptat laptele, 1/2 din cantitatea de faina, bicarbonatul, cacao si restul de faina.
  • Se omogenizeaza bine si se intinde bine intr-o tava unsa cu unt si pudrata cu faina.
  • Dimensiunile interioare ale tavii sunt 35 x 35 cm.
  • Se coace in cuptorul incins, la 180 grade pentru 20 min. Dupa coacere se lasa cateva minute sa se tempereze pana cand bezeaua este gata.


Prepararam bezeaua astfel:

  • Mixam albusurile cu un praf de sare, cu zaharul si cu zeama de lamaie, pana cand rezulta o spuma tare.


Aceasta bezea se aseaza peste blat si se introduce tava in cuptor pentru inca 5-6 min.

Intre timp preparam glazura astfel:

  • Se pune la fiert laptele, cacao, zaharul si apoi se adauga untul.


Se intinde glazura calda peste stratul de bezea si prajitura se portioneaza calda.

TIPS-URI

1

se portioneaza calda

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dinte de negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Valclaudia 1

18.05.2014, 21:10

nacularisa 1

19.05.2014, 08:48

Nu am facut-o niciodata,dar dupa astfel de aprecieri o voi incerca

JulyCris 1

19.05.2014, 09:11

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor fierti