Prajitura Dinte de negru

de farfuriavesela in Prajituri, 18 Mai 2014 | 26231 vizualizari

 

Urmariti filmul de mai jos si pregatiti si voi impreuna cu mine!!!
http://youtu.be/-bvn8P3npYc

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 1 pachet unt / margarina
  • 175 gr zahar pudra
  • 6 galbenusuri
  • 200 ml lapte caldut
  • 300 gr faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Pentru bezea
  • 6 albusuri
  • 175 gr zahar tos
  • zeama de la o lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru glazura
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri de lapte
  • 3 linguri de zahar tos
  • 50 gr unt/margarina
Portii: 49
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dinte de negru:

Prepararam blatul astfel:

  • Frecam untul cu zaharul si galbenusurile, se adauga treptat laptele, 1/2 din cantitatea de faina, bicarbonatul, cacao si restul de faina.
  • Se omogenizeaza bine si se intinde bine intr-o tava unsa cu unt si pudrata cu faina.
  • Dimensiunile interioare ale tavii sunt 35 x 35 cm.
  • Se coace in cuptorul incins, la 180 grade pentru 20 min. Dupa coacere se lasa cateva minute sa se tempereze pana cand bezeaua este gata.


Prepararam bezeaua astfel:

  • Mixam albusurile cu un praf de sare, cu zaharul si cu zeama de lamaie, pana cand rezulta o spuma tare.


Aceasta bezea se aseaza peste blat si se introduce tava in cuptor pentru inca 5-6 min.

Intre timp preparam glazura astfel:

  • Se pune la fiert laptele, cacao, zaharul si apoi se adauga untul.


Se intinde glazura calda peste stratul de bezea si prajitura se portioneaza calda.

TIPS-URI

1

se portioneaza calda

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dinte de negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Valclaudia 1

18.05.2014, 21:10

nacularisa 1

19.05.2014, 08:48

Nu am facut-o niciodata,dar dupa astfel de aprecieri o voi incerca

JulyCris 1

19.05.2014, 09:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mac, piersici si struguri negri