Desert prajitura dungata

de Constelatialeu in Prajituri, 27 Oct 2018 | 15132 vizualizari

 

Pentru ca mai aveam ''ramasite'' care trebuiau folosite si chef mai deloc, am facut un hocus-pocus si-a iesit o dungata.....

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet cu foi pandispan cu cacao de la Boromir ( 4 foi)
  • Pt. crema
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 20 g gelatina
  • 400 ml frisca lichida Creme Patriseir
  • 200 ml frisca nendulcita LaDorna
  • 1 borcan de 400 g dulceata de caise
  • 1/2 borcan de 400 g gem de caise
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura dungata:

Pentru ca am scapat de pregatitul foilor pentru ca le-am cumparat, unii pot sa zica LENESA, dar zau ca-s bune si foile astea de la Boromir, trecem direct la crema, e un fel de diplomat, ca de ce-i zice diplomat nici pana azi n-am aflat.....:D

Crema diplomat : Mai intai punem in bolul robotului frisca lichida si frisca nendulcita si mixam bine, apoi adaugam dulceata si gemul de caise si mai mixam cca 5 min.

Intr-un castron de inox punem galbenusurile si zaharul, adaugam si laptele si omogenizam. Separat punem gelatina cu apa rece la hidratat. Asezam castronul pe baie de abur si amestecam continuu pana se ingroasa, tragem de pe foc si adaugam gelatina hidratata si omogenizam, apoi incorporam in frisca batuta. 

Luam o tava care sa aiba cu aproximatie dimensiunile foilor de pandispan, o imbracam in folie alimentara, asezam prima foaie de pandispan intindem o parte din crema, peste care asezam foaia a doua de pandispan, peste care punem crema, asezam foaia a treia de pandispan si restul de crema si ultima foaie de pandispan, acoperim cu folie alimentara si dam tava la frigider pentru 3 ore. Apoi scoatem tava din frigider, taiem marginile, portionam prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. cam asta-i toata treaba cu dungata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura dungata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema - Reteta unui desert delicios de cofetarie