Prăjitură din pâine a la Miha

de Mihaela in Dulciuri, 13 Apr 2009 | 18288 vizualizari

 

Nu-i asa ca se mai intampla sa ramana o paine mai veche? ei ce sa faci cu ea, daca inca e buna de mancat.. o prajitura :D .. merge si cu resturi de cozonac, daca mai raman dupa sarbatori..

 

INGREDIENTE

  • o paine mai veche
  • 5 oua
  • 1l lapte
  • 19-20 linguri zahar
  • 3-4 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură din pâine a la Miha:

Asadar o paine mai veche, sau cat trebuie pt tava pe care o aveti, se taie felii si se tapeteaza tava. Golurile dintre felii se umplu cu miez de paine. Din 750ml apa, 8-9 linguri zahar si 3-4 linguri cacao se prepara un sirop. Dupa ce a fiert se toarna fierbinte peste paine. Poate pare prea mult sirop dar painea absoarbe tot.

Se separa albusurile de galbenusuri. Din cele 5 galbenusuri, 6 linguri zahar, 1 l lapte, 6 linguri faina si mirodenii se prepara o crema de vanilie care se fierbe la foc mic. Se amesteca continuu, apoi se da la racit un pic dupa care se pune peste painea insiropata.

Cele 5 albusuri se bat spuma cu 5 linguri zahar ca la bezea. Se toarna peste crema de vanilie.

Acum in caietul meu de retete aveam scris ca se da la rece prajitura pt 1-2 ore.. dar nu prea ma incanta ideea de albus crud  si m-am gandit sa o dau la cuptor de data asta, cam 30-40 min.. iar rezultatul arata asa:

Deci dupa preferinta ori la cuptor ori la frigider, ca gustul e bun oricum 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură din pâine a la Miha" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni si crema de vanilie