Am facut ieri o prajitura de la care mi-au ramas 3 albusuri. Azi la piata erau niste visine carnoaseee si frumoaseee...si cum ramasesem cu pofta nestavilita de la prima Pavlova, mi-a copt mintea (si aragazul :))) ) niste mini Pavlova cu visine.
O bunatate!
Vad deseori ca se creeaza confuzia cum ca Pavlova e blat de bezea. Poate or face ele parte din aceeasi familie :))), dar blatul de bezea e diferit de cel de Pavlova.
Pavlova e moale in interior, gumata, consistenta data de otet si amidon.
Am incercat sa surprind in imagini aceasta, dar e greu....nu pot arata cum se intinde:))).
Albusurile le-am pus intr-un bol impreuna cu sarea.
Am inceput sa mixez la viteza mica apoi am crescut viteza pana ce albusurile au devenit spuma.
Am inceput sa adaug zaharul, treptat. Ced ca l-am pus in 5 etape si am mixat pana ce nu s-a mai simtit in compozitie. Trebuie sa avem o compozitie ferma, "grasa2, lucioasa, care sa nu curga din bol cand il inclinam.
Adaugam otetul si amidonul si mai mixam un minut.
Preincalzim cuptorul; setam la cea mai mica temperatura posibila. Eu invart butonul de ca si cand l-as inchide, dar nu-l inchid, numa-l pacalesc :))) si obtin astfel o flacara mica, mica de tot.
Pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si unsa cu unt, spritam cercuri de bezea. Cautam sa facem marginile usor mai ridicate decat mijlocul.
Din compozitia data eu am spritat 3 cercuri plus 2 mici cat niste bezele.(poate o idee mai mari)
Am introdus la cuptor pentru 30 minute.
Blaturile erau crocante la exterior dar camd le rupeai era moale mijlocul, gumat.
Am sacrificat unul sa va arat dar nu e video :)))
Le-am lasat in cuptor la racit.
Am mixat frisca, am curatat visinele de samburi.
Pe fiecare mini desert am pus frisca si motz de fructe.
E total pe gustul meu!