Prajitura desteapta - Reteta unica si delicioasa care impresioneaza prin gust

de AndreeaJ in Prajituri, 17 Iun 2011 | 89464 vizualizari

 

Iată secretul unei prăjituri inteligente care te va cuceri cu fiecare mușcătură. Această rețetă unică combină straturi de gusturi și texturi surprinzătoare pentru a crea o experiență dulce inegalabilă.

Această prăjitură se transformă la copt în straturi delicioase de blat și crema fină care te cuceresc prin gust.
Pentru Prăjitura deșteaptă - Rețeta unică și delicioasă care impresionează prin gust ai nevoie de următoarele ingrediente: ouă, zahăr, unt, făină, lapte.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura desteapta - Reteta unica si delicioasa care impresioneaza prin gust
  • 8 oua proaspete
  • 300 g zahar
  • 250 g margarina (sau unt daca nu folosesti margarina)
  • 225 g faina
  • 1 litru lapte caldut
  • 2 pliculete zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta - Reteta unica si delicioasa care impresioneaza prin gust:

Iata cum se prepara Prajitura desteapta - Reteta unica si delicioasa care impresioneaza prin gust

Margarina sau untul topesti la microunde sau la foc mic si o lasi la racit, separi albusurile de galbenusuri. Intr-un castron mai mare, pui galbenusurile si peste ele pui zaharul si zaharul vanilat, amesteci bine bine pana se incorporeaza toate si isi dubleaza volumul, torni margarina (sau untul) topit/a si racit/a.

Amesteci din nou bine de tot, adaugi faina cernuta, amesteci din nou pana se incorporeaza toata faina, apoi torni incet si cu grija laptele caldut amestecand incontinuu pana obtii o compozitie mai subtire decat cea pentru clatite. Albusurile le bati cu un praf de sare, si le incorporezi usor in aluatul de mai sus. Obtii o compozitie cam ca o smantana, o torni in tava unsa cu unt si tapetata cu faina exact asa cum este.

O dai la cuptorul incins cam 45-50 de minute.  Foarte important este ca in timpul coptului sa NU deschizi deloc usa cuptorului! Abia dupa cele 45 de minute poti deschide. Daca pe deasupra arata ca un pandispan si se tine de marginile tavii, atunci e gata, daca nu, o mai lasi un pic la copt. Imediat ce o scoti din cuptor, ea se va lasa un pic, asa si trebuie. O lasi sa se raceasca complet (cel putin 3 ore, sau peste noapte chiar), altfel nu se taie bine.

Poti incerca si varianta de Prajitura desteapta cu ciocolata, ingenioasa reteta de Prajitura imposibila sau pentru un plus de savoare Prajitura desteapta cu prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta - Reteta unica si delicioasa care impresioneaza prin gust" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

La Ancuta 1

17.06.2011, 22:10

mai rar combinatia asta: desteapta si frumoasa

DIANA B 1

18.06.2011, 12:11

BRAVOOOOOOOOOOOOOOO , chiar te admir ptr cat de bine-ti ies toate

Merisor 1

14.07.2012, 11:15

e super prajitura!! si eu o fac din cand in cand

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu umplutura de cocos