Am incercat sa fac de mai multe ori prajitura si in sfarsit am reusit s-o fac bine :)
Reteta am luat-o de la Tab1ta ,eu am facut-o cu mici mici modificari.
Ciocolata se topeste cu untul. Se lasa la racit.
Separam albusurile de galbenus. Galbenusurile se bat bine cu zaharul. Se adauga ciocolata+untul si se amesteca. Aici am adaugat si cele 3 linguri de apa. Adaugam faina cernuta si pliculetul de zahar vanilat.
Laptele se incalzeste un pic si cate putin il incorporam in compozitie, amestecand bine.
Albusurile se bat spuma cu un pic de sare. Unim si albusurile amestecand de jos in sus pana se obtine o crema mai lichida, omogena.
Luam o tava cu dimensiuni 24x24 (eu am folosit 22x26) si o tapetam cu unt si faina bine bine, altfel se lipeste prajitura.
Turnam compozitia incet si bagam la cuptor incins la 140°-150° cam o ora.
Deasupra se rumeneste.
Cand e gata,o lasam sa se raceasca si o punem la rece in frigider cateva ore.
O portionam si o servim.O bunatate!!!
1
cred ca dimensiunile tavii sunt importante...alta data am facut intr-o tava mai mare si blatul de sus nu mi-a iesit chiar asa de bine:)