Prajitura de post, cu mere

de Ina in Dulciuri, 2 Dec 2016 | 28115 vizualizari

 

Mi-a placut foarte mult prajitura Mihaelei ( miki_a) si azi am decis sa o incerc, doar ca am folosit mere conservate la borcan.
A iesit o prajitura de-o pufosenie si fragezime maxima :X 

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 250 g margarina Rama Maestro
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • 600 g faina de grau tip 650 (e mai inchisa la culoare )
Umplutura :
  • mere rase cu scortisoara, conservate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post, cu mere:

Punem faina intr-un vas incapator si-i facem o gropita in centru. Topim usor margarina si o adaugam in vas, impreuna cu celelalte ingrediente (apa, ulei, sare, zahar, bicarbonat si zeama de lamaie ). Framantam un aluat potrivit de tare pe care-l invelim in folie alimentara si-l lasam la frigider cca. o ora (sau 7-8 minute la congelator) .

Tapetam o tava cu hartie de copt. 

Din aluatul obtinut, intindem 3-4 foi ( eu am folosit o tava mai mare si mi-au iesit doar 3 foi ) ce se vor pune alternativ în tavă: foaie/ mere/ foaie/ mere/ foaie.

Coacem in cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 40 minute.

Taiem prajitura dupa ce se raceste, (pudram cu zahar, daca dorim ) si servim. 

TIPS-URI

1

Din cantitatile date, am obtinut 3 foi pentru o tava cu diametrul 38/25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post, cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

diaconta 1

10.12.2016, 23:37

vaaai cum am scapat-o,asa-mi trebuie daca lipsesc

LiviaSavu46 1

02.12.2019, 17:05

Se poate pune praf de copt in loc de bicarbonat?

Ina 1

02.12.2019, 21:54

In principiu se poate dar va trebui sa renunti si la zeama de lamaie. Praful de copt are deja inclusa partea acida.
Fiind un aluat care se intinde in foi, eu prefer bicarbonatul. Praful de copt il pun doar in aluaturi care curg.
Mult succes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda, mere si crusta crocanta