Prajitura cu gem si nuca (de post)

de farfuriavesela in Prajituri, 8 Mai 2014 | 26551 vizualizari

 

In filmul de mai jos puteti vedea cum am preparat eu aceasta prajitura, nu trebuie sa-l ratati!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi
  • 200 gr zahar tos
  • 250 ml bors
  • 250 ml ulei
  • un plic de praf de copt
  • un praf de sare
  • faina cat cuptinde (eu am avut nevoie de aprox 1 kg) pentru a forma un aluat ce poate fi intins cu sucitorul
  • Pentru umplutura dintre foi
  • 800 gr gem de prune (orice al gem facut in casa)
  • 300-400 gr nuca macinata in robotul de bucatarie Gemul si nuca se amesteca, se imparte in doua parti egale si se pune intre foi.
  • Pentru ornat
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 3 linguri de ulei
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si nuca (de post):

Ingredientele pentru aluat se amesteca, formand un aluat ce se va imparti in trei parti egale si se va intinde foi ce se vor coace pe fundul tavii de cuptor. Foile se coc in cuptor, la foc potrivit in aprox. 10-15 min.

Gemul si nuca se amesteca, se imparte in doua parti egale si se pune intre foi.

Ciocolata se topeste la main-marie, adica se pune o cratita cu apa pe foc sa fiarba, iar ciocolata se pune intr-o cratita mai mica, ce se va aseza in prima cratita, fara a se scufunda prea mult.. Fierbinteala apei va topi ciocolata fara sa o arda. Se va incorpora si uleiul, pentru ca ciocolata sa fie mai lucioasa si sa se poata taia mai usor.

Concluzionam: Am copt 3 foi, le umplem cu gem si nuca macinata, iar pe deasupra punem ciocolata topita si pe care o intindem bine.

Dam prajitura la rece, pana a doua zi pentru a se putea portiona. Nu se poate taia imediat pentru ca foile sunt destul de crocante, asa ca trebuie sa aveti rabdare, dar a doua zi prajitura se va fragezi si se va taia frumos.

TIPS-URI

1

ascundeti prajitura de pofticiosii casei pana a doua zi

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si nuca (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca, ciocolata si esenta de rom