Si daca tot este perioada visinelor, vin si eu cu prajitura facuta de mine.
Visinele le spalam, scotem samburii, punem zaharul peste ele, amestecam si le lasam pana pregatim aluatul.
Zaharul si ouale se bat bine pana devin spuma. Peste, adaugam putin cate putin ulei, amestecand in continuu , apoi laptele si visinata, dupa care punem faina si praful de copt. Cu o paleta amestecam compozitia usor de jos in sus. Aluatul care are o consistent moale, se imparte in doua. O parte ramane galbena si in jumatate se adauga cacaua si se amesteca.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, adaugam mai intai compozitia maro, apoi cea galbena si deasupra punem visinele pe care le-am stors de sucul lasat.
Punem prajitura la copt la foc mediu, pentu aprox 40’ (verificam cu scobitoarea).
Intre timp, sucul lasat de visine il punem sa dea cateva clocote pana se topeste tot zaharul si devine un sirop grosut.
Dupa ce s-a copt prajitura, asa calda, o taiem in bucati, in tava in care am copt-o si turnam peste ia siropul de visine.
Se lasa sa se raceasca si se serveste.
Pofta buna !