Prajitura cu visine

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Apr 2014 | 11362 vizualizari

 

Din cauza de raceala in exces,a trebuit sa-mi fac de lucru si sa uit starea naspa pe care o am,plus ca trebuia sa execut mascarponele ca peste vreo 5 zile cica expira....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • Krant
  • 200 g nuci
  • 7 linguri zahar
  • Piure de visine
  • 630 g visine d ela congelator
  • 200 g zahar farin
  • 10 g gelatina
  • Crema
  • 400 ml frisca vegetala
  • 150 g smantana 40% grasime
  • 250 g mascarpone
  • 10 g gelatina
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Blat:

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste zaharul ,se adauga faina si cacaoa.La final se incorporeaza albusurile,cu miscari lente de jos in sus.Tapetam o tava cu hartie de copt,tava cu dimensiuni de 23/33 aproximativ,turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit.

Krant:

Ardem zaharul,adaugam nuca si amestecam bine sa se prinda zaharul de toata nuca.Se intinde pe un fund uns cu ulei si se lasa la racit.Cand s-a racit o punem in robot si o macinam,nu foarte marunt,potrivit.

Piureu de visine:

Visinele scoase din congelator le punem in blender cu zaharul farin si le mixam bine.Apoi transferam intr-o cratita,punem pe foc si lasam sa fiarba pana incepe sa se ingroase.Separat hidratam gelatina cu apa rece.Cand a scazut suficient,nici foarte gros ,dar nici prea lichid,lasam la racit cca 15 min,apoi adaugam gelatina si omogenizam.

Crema:

Batem frisca vegetala amestecata cu smantana pana se intareste,adaugam branza mascarpone,la final adaugam krantul maruntit.

Asamblare:

Tava in care am copt blatul o imbracam cu folie alimentara,asezam blatul,turnam piureul,oprim 3-4 linguri din el.Peste piureu punem crema,deasupra restul de piureu si cu un bat de frigaruie trasam linii in diferite directii.Se lasa la rece cat mai mult posibil......

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Panacris 1

25.04.2014, 13:27

Delicioasă!

Lia_ 1

25.04.2014, 19:35

si la asta am inghitit in sec. am o gramada de lucru si nu ma mai dau dusa cate ati mai postat

reisnaor_2006 1

15.12.2014, 21:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si bezea