Se pregatesc fructele. Se spala bine visinele, se scot samburii, se lasa sa se scurga de zeama dupa care se amesteca cu pesmetul. Se lasa deoparte.
Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie si se bat in continuare pana cand se intaresc din nou. Se pun galbenusurile si uleiul si se amesteca usor de cateva ori prin rasturnare dupa care se pune faina amestecata cu praful de copt si sarea. Se amesteca din nou doar prin rasturnare de cateva ori, dupa care se toarna compozitita intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza apoi se presara visinele. Se da la cuptorul preincalzit pt 45-50 minute (depinde de cuptor) sau pana se coace frumos (se face testul cu scobitoarea).
Dupa ce am scos tava din cuptor, pt ca mi s-a parut cam palida la fata, am luat din oala cu visine (care fierbea pt dulceata) in jur de 150-200 ml zeama care au lasat-o visinele si am turnat-o peste prajitura fierbinte.
Nu prea am avut rabdare sa o las sa se raceasca si am furat un colt sa vad cum e. Delicioaaaaaasa!!!
1
Se pot folosi si alte fructe: cirese, caise etc.