O prajitura rapida si ieftina
Se despart cele 5 galbenusuri de albusuri, albusurile se pun la rece. Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, vanilia, uleiul, apa si coaja de portocala. Faina se amesteca cu praful de copt. Se bat albusurile reci cu praful de sare. Faina si spuma din albusuri se amesteca usor si treptat cu galbenusurile. Compozitia se toarna intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava 34 x 40 cm pentru ca nu am una mai mare ;) ). Se introduce tava in cuptorul fierbinte la foc mare 5 minute, urmand ca sa coacem mai departe 20 minute la foc mic.
Inainte sa scoatem blatul pregatim un prosop curat de bucatarie, il udam, il stoarcem de apa si il intindem pe masa. Blatul, imediat ce am scos din cuptor se aseaza peste prosopul ud, indepartam hartia si rulam foarte strans. Lasam sa se raceasca, dupa care desfacem din prosop si il ungem cu gem de caise, finetti, crema, marmelada ( ce avem prin casa).
Deasupra se pudreaza cu zahar vanilat sau se poate stropi cu ciocolata topita.
Pofta buna!