Invata cum sa prepari un chec cu unt si lamaie pufos si aromat, perfect pentru orice ocazie. Descopera reteta simpla si rapida care iti va incanta familia si prietenii.
Pentru Reteta de chec cu lamaie: Desert pufos si aromat pentru orice ocazie ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, unt, oua, zahar, lamaie, lapte.
Cum se prepara Reteta de chec cu lamaie: Desert pufos si aromat pentru orice ocazie:
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Unge si tapeteaza cu faina o forma de chec sau foloseste hartie de copt.
Intr-un bol mare, bate untul cu zaharul pana devine o compozitie pufoasa si albicioasa.
Adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare.
Adauga sucul de lamaie, amestecand pana se incorporeaza bine.
Intr-un alt bol, cerne faina impreuna cu praful de copt si praful de sare.
Adauga treptat amestecul de faina in compozitia de unt si zahar, alternand cu laptele, incepand si terminand cu faina. Amesteca usor pana la omogenizare, fara sa mixezi prea mult.
Toarna aluatul in forma de chec pregatita si niveleaza suprafata.
Coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 45-55 de minute sau pana cand checul trece testul scobitorii (o scobitoare introdusa in centru trebuie sa iasa curata).
Lasa checul sa se raceasca in forma pentru aproximativ 10 minute, apoi transfera-l pe un gratar pentru a se raci complet.
Incearca si reteta de Chec pufos cu cacao sau varianta de Chec cu portocale si stafide, foarte bun si aromat.
Iti recomandam si reteta de Chec cu zmeura, un desert delicios si parfumat.
Pofta buna!
1
Poti glazura checul cu un amestec de zahar pudra si suc de lamaie pentru un plus de aroma si un aspect decorativ.
2
Adauga seminte de mac in aluat pentru un contrast placut de textura si gust.