Prajitura cu rubarba si capsune la cafea

de divainbucatarie in Prajituri, 12 Mai 2011 | 4931 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri de lapte
  • 9 linguri de ulei
  • 14 linguri de faina
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 pachet praf de copt
  • coaja rasa de o lamaie sau de la o portocala
  • un praf scortisoara macinata
  • Pentru umplutura:
  • 5 tulpini rubarba
  • 100 g capsune
  • 5 linguri gem capsune
  • Pentru topping:
  • 100 g faina
  • 60 g zahar
  • 30 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba si capsune la cafea:

Amestecam ouale intregi cu zaharul. Cand acesta se topeste adaugam laptele, uleiul si apoi faina care a fost amestecata inainte cu praful de copt si foarte putina scortisoara. La sfarsit adaugam coaja rasa de portocale.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau punem hartie de copt. Peste aluat aranjam felii de capsune si rubarba pe care am fiert-o timp de 2 minute cu 3 linguri de zahar si 1/2 ceasca de apa. Punem si gemul de capsune, fara sa fie nevoie sa fie suprafata acoperita uniform cu acesta.

Pentru a face toppingul amestecam toate ingredientele cu mana pana obtinem firimituri de unt si faina. Il vom presara peste fructe si gem, apoi putem coace prajitura la 180°C timp de 60 de minute (dupa 40 de minute acoperiti cu o folie de staniol sa nu se inchida prea tare la culoare). Cuptorul trebuie sa fie incalzit deja.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba si capsune la cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

divainbucatarie 1

13.05.2011, 08:16

Multumesc Eduard!

mamaieelena 1

13.05.2011, 10:54

bunaaaaa

Anamaria7 1

16.05.2011, 18:20

vaiii, prajitura cu "frecatei" asa o stiam eu cand eram mica - in diverse variante de umplutura. arata minunat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si branza de vaci