Prajitura cu rabarber

de Zamfira in Prajituri, 30 Apr 2012 | 9765 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 legaturi rabarber
  • 5 galbenusuri
  • 250 gr. zahar
  • 350 gr. faina
  • 1 praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri lapte
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru spuma:
  • 5 albusuri de oua
  • 4-5 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rabarber:

Curatam rabarberul de pielita subtire, o spalam si o taiem cubulete.

Pregatim blatul: amestecam galbenusurile cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, laptele, faina si uleiul. Intindem blatul intr-o tava tapetata cu hartie cerata (putem intinde aluatul in tava cu mana putin uda sau intindem foaia cu un adaus de faina, pe un blat cu sucitorul). Presaram peste aluat gris si punem cubuletele de rabarber.

 Punem prajitura in cuptorul incalzit ( la foc moderat), si-l lasam pana cand incepe sa creasca blatul (aproximativ 10-15 minute). Punem spuma tare de oua peste prajitura si-l punem in cuptor pentru inca 15-20 minute la foc mai mic.

Spuma de oua: batem cele 5 albusuri de oua cu putina sare pana cand incepe sa devina tare, adaugam treptat cele 4-5 linguri de zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarber" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Sim0na 1

02.05.2012, 18:27

N-am mancat niciodata... dar arata foarte bine!

Zamfira 1

02.05.2012, 18:51

e foarte, foarte aromata...o combinatie senzationala dulce-acrisor! va recomand reteta cu toata dragostea!!!

jolygina 1

02.05.2012, 23:47

nu am mancat niciodata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rubarba