Aceasta reteta o am de foarte mult timp si prima data cand am facut-o,cand a fost aproape gata,am scos vasul din cuptor si l-am ridicat deasupra capului sa vad daca s-a imbibat grisul cu sucul de la mere;am scapat vasul,(de yena),mi-a venit peste fata ....cred ca va imaginati ce a urmat!!!!!
Este o placinta buna,buna de tot!!
Merele rase le amestecam cu 3 linguri scortisoara si vanilia; intr-un bol amestecam faina, grisul, zahar si praful de copt
In tava de yena punem cubulete de margarina cat cuprinde fundul tavii, deasupra jumatate din gris, peste gris jumatate din mere, restul de gris, iar cubulete de margarina, restul de mere, restul de margarina, iar deasupra nuca taiata din belsug; dam la cuptor la foc mediu spre mic 45-50 minute si se taie rece.
1
ca sa fiti siguri de reusita respectati cantitatile retetei
2
merele sa fie zemoase ca sucul lor sa patrunda in gris