Prajitura cu prune si crema de vanilie

de Criss in Prajituri, 11 Aug 2014 | 16992 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 g zahar 
  • 250 g faina 
  • 1 praf de copt 
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 linguri apa clocotita
  • 3 linguri ulei
  • 300 g prune
  • 1 piersica (optional)
  • 1 lingurita cacao
  • Crema: 
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 80 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat/1 pastaie de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 150 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si crema de vanilie:

Albusurile se bat spuma. Se adauga apoi alternativ zaharul si apa clocotita si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul si galbenusurile, apoi se lasa mixerul deoparte si se adauga faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Se amesteca usor cu o lingura, de jos in sus pana se omogenizeaza, apoi se toarna 2/3 din compozitie intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt. Restul de compozitie se amesteca cu cacao apoi se toarna deasupra. Se pun prunele taiate in sferturi si piersica in cubulete si se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mic timp de 35 minute.

Crema:

Mai intai se hidrateaza gelatina in putina apa. Se pune laptele la fiert cu pastaia de vanilie . Ouale se bat cu zaharul si faina pana se spumeaza. Se toarna laptele fierbinte peste oua, se amesteca bine, apoi se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca.In crema fierbinte se adauga gelatina hidratata si se amesteca bine. Se lasa crema sa se raceasca apoi se amesteca cu frisca batuta. Se pune crema peste prajitura, se da la frigider o ora timp in care se va intari suficient, apoi se glazureaza.  Pentru glazura, am topit 80 g ciocolata neagra, am adaugat doua linguri lapte , am amestecat bine apoi am turnat ciocolata intr-o punga careia i-am taiat un colt si am desenat un grilaj pe prajitura. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune