Prajitura cu prune si crema de vanilie

de Criss in Prajituri, 11 Aug 2014 | 16160 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 g zahar 
  • 250 g faina 
  • 1 praf de copt 
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 linguri apa clocotita
  • 3 linguri ulei
  • 300 g prune
  • 1 piersica (optional)
  • 1 lingurita cacao
  • Crema: 
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 80 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat/1 pastaie de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 150 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si crema de vanilie:

Albusurile se bat spuma. Se adauga apoi alternativ zaharul si apa clocotita si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul si galbenusurile, apoi se lasa mixerul deoparte si se adauga faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Se amesteca usor cu o lingura, de jos in sus pana se omogenizeaza, apoi se toarna 2/3 din compozitie intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt. Restul de compozitie se amesteca cu cacao apoi se toarna deasupra. Se pun prunele taiate in sferturi si piersica in cubulete si se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mic timp de 35 minute.

Crema:

Mai intai se hidrateaza gelatina in putina apa. Se pune laptele la fiert cu pastaia de vanilie . Ouale se bat cu zaharul si faina pana se spumeaza. Se toarna laptele fierbinte peste oua, se amesteca bine, apoi se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca.In crema fierbinte se adauga gelatina hidratata si se amesteca bine. Se lasa crema sa se raceasca apoi se amesteca cu frisca batuta. Se pune crema peste prajitura, se da la frigider o ora timp in care se va intari suficient, apoi se glazureaza.  Pentru glazura, am topit 80 g ciocolata neagra, am adaugat doua linguri lapte , am amestecat bine apoi am turnat ciocolata intr-o punga careia i-am taiat un colt si am desenat un grilaj pe prajitura. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si nuci