Mai intai se spala prunele si se scot samburii, se pun intr-o strecuratoare, peste care se adauga 1 lingura cu zahar. Se lasa la scurs pana este gata aluatul.
Pregatirea aluatului:
Se pune margarina intr-un castron se adauga zaharul, vanilia si praful de sare si se amesteca cu mixerul pana devine o crema spumoasa si se topeste zaharul. Apoi se adauga pe rand cel 4 galbenusuri, amestecand bine dupa fiecare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, iar la sfarsit se pun albusurile batute spuma tare, amestecand usor de jos in sus. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie pergament, se toarna jumatate din compozitia de crema si se aseaza uniform jumatati de pruna pe toata suprafata. Apoi se toarna resul de crema iar deasupra se pun restul de prune.
Se baga tava in cuptorul preincins, la temperatura de 160 g C, si se coace timp de 50 minute. Se scoate, si se lasa la racit in forma,apoi se transfera pe un platou.