Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam abusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile cu 110 g zahar tos, pana cand zaharul se dizolva.
4. Batem galbenusurile cu zaharul brun, pana cand isi maresc considerabil volumul.
5. Inglobam in galbenusuri uleiul de palmier si sucul de portocala.
6. Incorporam albusurile spuma in galbenusuri, usor, cu ajutorul unei spatule.
7. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt. Incorporam ingredientele uscate, putin cate putin, in cele umede folosind o spatula de silicon. In final inglobam si coaja de portocala.
8. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt. Introducem in cuptor timp de 30-40 minute. Faceti testul scobitorii, daca iese curata inseamna ca blatul e copt.
Sirop
1. Punem apa amestecata cu zaharul si portocala taiata in felii la fiert pentru 5-8 min.
2. Oprim focul, punem coaja de portocala si o lasam in sirop pana cand acesta se raceste.
Pentru glazura am folosit aceasta procedura descrisa aici. Daca nu vreti sa va complicati prea tare puteti folosi o glazura simpla de ciocolata.
Asamblare:
Dupa ce s-a racit, taiem prajitura (7x8 cm), o insiropam(eu am pus cate 1 lg de sirop pentru fiecare bucata, voi puteti pune cat preferati) si apoi o glazuram.
1
Din cauza caldurii si transportului glazura nu a rezistat asa ca va recomand sa folositi o glazura de ciocolata daca aveti de gand sa o faceti cadou. ;)