Prajitura cu pere si branza de vaci

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 16 Sep 2016 | 4371 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de La Ancuta, dar parca tot prajitura ei a fost mai buna, probabil pentru ca a ei a fost cu mere si a fost mai aromata, iar la ea nici nu am sesizat branza, deci depinde de ingredientele folosite. Cred ca ea a folosit si o tava mai mare, dar mie mi s-a parut aluat insuficient pentru o tava mare, asa ca am pus aluatul intr-o tava mai mica, iar stratul de branza a fost automat mai gros.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 375 g faina;
  • 185 g zahar;
  • un praf de sare;
  • un plic de zahar vanilat;
  • 185 g unt topit.
  • Umplutura cu pere:
  • 1 kg pere curatate de coaja si seminte;
  • 7 linguri zahar;
  • o lingurita scortisoara.
  • Crema de branza:
  • 150 g unt moale;
  • 125 g zahar;
  • esenta de pere;
  • doua oua;
  • 450 g branza de vaci;
  • un plic de praf de budinca cu gust de vanilie.
  • Dimensiune tava: 20 x 30 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere si branza de vaci:

Se incepe cu umplutura de pere, astfel: perele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu zaharul pana cand scad. Se lasa sa se racoreasca, apoi se amesteca cu o lingurita de scortisoara.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pregateste aluatul, amestecand toate ingredientele cu mana pana cand se obtine o compozitie nisipoasa.

Intr-o tava unsa cu unt se pune 3/4  din aluat si se apasa bine cu podul palmei. 

Se pregateste crema de branza, astfel: se mixeaza untul moale pana cand devine cremos, apoi se adauga zaharul si esenta de pere. Se mixeaza, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul, dupa care se adauga branza si praful de budinca si se omogenizeaza.

Peste aluatul din tava se adauga umplutura de pere, apoi crema de branza, iar la final aluatul ramas, presarandu-l pe deasupra. Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Andra_Constantinescu 1

20.09.2016, 22:55

Mulțumesc, dragilor!

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 13:37

ce buna este prajiturica!

Andra_Constantinescu 1

22.09.2016, 16:53

Multumesc, Daniela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac, curmale si ciocolata