Prajitura cu nuca si crema de vanilie

de La Ancuta in Prajituri, 30 Ian 2014 | 41923 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 100 g zahar
  • 130 g nuca macinata
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri faina
  • Crema:
  • 6 glabenusuri
  • 150 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 200 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema de vanilie:

Incepem cu pregatirea cremei. Mixam galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc si devin cremoase.

Separat amestecam praful de budinca cu amidonul si turnam usor laptele rece peste ele. Amestecam pana cand se dizolva apoi le adaugam peste galbenusuri. Punem amestecul la fiert pe baie de aburi si fierbem pana cand incepe sa se ingroase. Dam apoi deoparte, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca complet.

Intr-un vas mixam untul moale pana cand devine spumos apoi adaugam cate o lingura din budinca racita.

Mixam pana cand incorporam toata budinca, iar crema devine fina.

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma luceste.
Amestecam faina cu nuca si praful de copt si o adaugam peste spuma amestecand usor, cu miscari de jos in sus. La final adaugam extractul de vanilie si amestecam usor.

Turnam compozitia in tava mare de la aragaz (30x34 cm), tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana cand se rumeneste usor la suprafata.

Scoatem din tava si lasam sa se raceasca complet inainte de a scoate hartia de copt.

Blatul racit il taiem pe lungime in trei fasii egale. Pe un platou punem o fasie de blat peste care intindem uniform jumatate din cantitatea de crema. Acoperim cu cel de-al doilea blat si intindem restul de crema.

Deasupra punem ultima fasie de blat si presam usor cu mana.

Pentru ornat am folosit ciocolata topita impreuna cu 3-4 linguri de lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura “O noapte la Venetia”