Prajitura cu nuca si ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 9 Ian 2011 | 14916 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * Blat:
  • * 6 oua
  • * 6 linguri zahar
  • * 4 linguri faina
  • * 5 linguri nuca macinata
  • * 1 lingura cacao neagra
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * vanilie
  • * Crema:
  • * 100 g ciocolata cu alune
  • * 350 ml frisca
  • * 10 g gelatina
  • * 100 g nuca macinata
  • * 1 lingurita ness
  • * Decor:
  • * 250 ml frisca
  • * ness
  • * drajeuri ciocolata
  • * nuca tocata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si ciocolata:

1. Blatul:ouale se seapara.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se lasa deoparte.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin cremoase,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt,nuca macinata si cacaua.

2. La sfarsit se incorporeaza albusurile si se omogenizeaza bine.Compozitia se toarna in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.

3. Se da la cuptor la foc mediu pana trece testul scobitorii.Se scoate tava si se lasa la racit.Cand s-a racit se scoate blatul din tava si se taie pe jumatate.pe latime.

4. Eu am insiropat foile foarte putin cu un sirop din zahar,apa si vanilie.

5. Crema: ciocolata se pune intr-un vas cu 100 ml frisca si se pune pe foc mic pana cand se topeste ciocolata.Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa si se dizolva cateva secunde la microunde.Gelatina dizolvata se toarna peste ciocolata si se amesteca bine.Se lasa la racit.250 ml frisca se bate cu o lingura de miere si se amesteca cu ciocolata rece,nessul praf si nucile macinate.Crema se intinde peste o prima foaie de blat,se pune cea de-a doua foaie si se da la frigider 30 de minute.250 ml frisca se bat si se intinde peste blat.
Se tine la frigider cel putin 1 h.Se decoreaza cu nuca,drajeuri si ness!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Dobos