Prajitura asta are o istorioara......am facut-o pentru hramul nostru. Initial am dorit sa fie o prajitura rasturnata, dar pregatind-o cu o zi inainte, seara am bagat-o la rece cu tot cu tava. Bune si frumoase toate, dimineata am rasturnat-o...dar era atat de insiropata, incat nu a mai mers pudrata........ca nici daca doream sa iasa asa, nu iesea. Nu am mai rasturnat-o, evident, si a rezultat o super bunatate de prajitura...
Incepem cu nectarinele. Se spala, se taie feliute, se pun intr-un bol, se stropesc cu zeama de lamaie si se acopera.
Aluatul: ouale intregi se mixeaza bine cu zaharul, zaharul vanilat pana cresc ca volum, se adauga uleiul in fir, mixam in continuare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt in ploaie. Se omogenizeaza cu mixerul.
Asamblare: o tava dreptunghiulara se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. Pe hartia de copt se presara 2-3 linguri zahar, adaugam nectarinele felii si peste ele adaugam restul de zahar ( inca 2-3 linguri). Punem putina scortisoara. Peste acestea turnam aluatul pregatit mai sus. Asezam bine aluatul in tava si punem la copt pentru 30-40 min. la foc potrivit. Incercam aluatul cu scobitoarea sa vedem cat este de copt.
Cand este gata se scoate si se da la rece. Se tine in tava cateva ore bune, se scoate, se portioneaza si se pudreaza. Pofta buna!