Chiar daca avem deja o varsta,parca cateodata mai simtim nevoia si sa ne jucam si ce ocazie e mai buna decat cu putina maiestrie in ale bucatariei,sa incercam sa creem ceva delicios pentru cei dragi dar care sa ne lasa si noua impresia ca …ne-am jucat ,cu acest gand am pornit hotarata spre bucatarie,unde,dupa ceva vreme au iesit din imaginatie si ceva ajutor (inspiratie de la altii mai buni) niste super minieclere a caror reteta se regasete mai jos:
Mod de preparare gogosele:
Intr-o oala se pun la foc uleiul si apa,cand incep sa fiarba,se pune faina,se amesteca bine,pana cand faina se desprinde de pe vas. Lasam totul sa se raceasca si apoi,adaugan unul, cate unul ouale amestecand continuu. Se ia apoi aluatul, (optional se poate pune intr-un pos sau o punga taiata la un capat) se poate si fara,direct cu o lingura in tava de copt,se fac forme de ce marime doriti (la mine sunt minieclere,dar se pot face si mai mari),si le dam la copt pentru 15-20 minute.
Odata coapte toate formele,le lasam la racit si apoi le taiem (daca la mijloc este aluat mai mult se poate scoate ca sa facem loc cremei) si le umplem cu ce crema dorim.Se poate face si o budinca ,care odata racita se poate folosi ca si umplutura de eclere.
La ornat am folosit glazura la plic de la DrQetker,cea care se incalzeste in apa cu tot cu ambalaj,se taie apoi la un capat si ornam:)
La mine au iesit asa cum se vede in poza,insa …se poate si mai bine de atat:)
Pofta mare!