Prajitura cu miere

de Valclaudia in Prajituri, 23 Sep 2013 | 9680 vizualizari

 

am vazut la multi bucatarasi aceasta prajitura, nu mai stiu de la cine am notat ingredientele. Ideea este ca nu prea am respectat modul de preparare al foilor pentru ca mi-am dorit o prajitura deschisa la culoare...

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 2 linguri de miere
  • 1 ou
  • 50 gr.unt
  • 200 gr zahar
  • 250 gr. faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat stins in zeama de la 1 lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 vanilie
  • coaja de lamaie

Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 200 gr.zahar tos
  • 1 pachet de unt
  • 1 vanilie
  • zeama de la 1 lamaie

In plus:

  • 1 borcan pasta de prune
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere:

 

Pentru inceput vreau sa mentionez ca in reteta dupa care m-am inspirat trebuia incalzita mierea pe baie de aburi si amestecata cu zaharul, cu untul, etc...

Eu am procedat putin altfel, adica mi-am usurat munca dupa cum urmeaza:

Am amestecat toate ingredientele trecute la foi si am obtinut un aluat elastic pe care l-am impartit in 4 mingiute.

Le-am dat putin la rece, cca 10 minute, apoi am intins pe rand cate o foaie si le-am copt pe dosul tavii unse cu ulei in prealabil.

Foile le-am copt la temperatura potrivita pana s-au rumenit usor (mai ales la colturi)

Intre timp am pus la foc intr-o craticioara laptele, vanilia, cu untul si zaharul. Am pastrat cca 100 ml lapte rece in care am dizolvat 3 linguri de amidon + zeama de la 1 lamaie. Cand laptele a atins temperatura de fierbere, am adaugat amidonul dizolvat in lapte, am amestecat continuu pana am obtinut o crema de consistenta unei budinci.

Cu jumatate din aceasta crema fierbinte am uns prima foaie, a doua foaie am uns-o cu pasta de prune, am mai adaugat o foaie pe care am uns-o cu restul de crema iat la final am acoperit prajitura cu ultima foaie.

Am asezat peste prajitura un prosop curat de bucatarie, apoi o tava de la cuptor, in tava am asezat diferite greutati care sa tina prajitura presata pana a doua zi. (Inainte de umplere foile erau foarte casante si mi-era teama ca nu reusesc sa se imoaie de la umplutura pana dimineata)

A doua zi am gasit prajitura numai buna de savurat langa cafeluta, foile erau fragede de se topeau in gura...

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Aurelia 07_07 1

23.09.2013, 22:27

Super

Lia_ 1

23.09.2013, 22:34

ai lasat branza, acu' ai luat mierea

arata atat de fina si mama facea foi cu miere ... sa caut reteta dar nu gatesc curand dulciuri

foooooaarte frumoasa si ce mai, perfecta

Corinuta 1

24.09.2013, 11:13

Ce faina ti-a iesit!Bravo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Crema de vanilie