Cum era week end, vroiam sa fac ceva dulce;dar ceva usor, de vara, fara prea multa munca...
Incepem cu merele - le curatam de cotoare si le taiem cubulete; incingem 50 gr unt intro cratita incapatoare si punem merele la calit putin;adaugam zaharul,esebnta de rom si scortisoara, si tinem pe foc ca sa se inmoaie usor; la final adaugam si 3 linguri de gris ca sa absoarba din zeama lasata de la mere; le lasam sa se raceasca si ne apucam de aluat.
Spargem ouale intr-un castron si presaram cu sare;adaugam zaharul si frecam pana incepe sa faca o spuma alba;adaugam untul topit si racit si laptele; faina o amestecam cu praful de copt;adaugam esenta de vanilie si coaja de lamaie, apoi incepem sa incorporam usor faina.
Ungem o tava cu unt - eu am o tava de yenna care are 30 x 40 si este destul de inalta - si prajitura iese inlata.
Punem compozitia de aluat in tava apoi presaram cu o lingura bucatile de mere, cu tot cu zeama lasata. Pudram cu inca putina scortisoara si dam la cuptor pt cca 40-50 minute.
Iese o prajitura pufoasa,insiropata si delicioasa!
Dupa ce se raceste se pudreaza putin cu zahar farin si se taie in patrate generoase.
1
Puetm inlocui merele si cu alte fructe - eu personal am incercat-o si mere amestecate cu capsuni.