Pentru blat:
Se separara albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu uleiul la fel cum procedam la maioneza. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si apa si se mixeaza pana ce spuma devine lucioasa. Peste albusuri se toarna galbenusurile si se amesteca usor cu o spatula de jos in sus. Se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa si se cerne peste compozitia de albusuri si galbenusuri. Se tapeteaza o tava de 24x36 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia de blat. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 30 de minute. Se scoate tava si se lasa blatul sa se raceasca bine in tava.
Pentru crema:
Intr-un bol se amesteca iaurtul cu zaharul. Va sfatuiesc sa folositi un iaurt bun, de calitate.
Separat se pune la hidradat gelatina in 150 ml zeama de compot rece timp de 10 minute. Apoi se topeste la foc mic sau la bain marie. Atentie gelatina trebuie doar sa se dizolve, daca amestecul fierbe atunci isi va pierde proprietatile.
Se lasa gelatina la racit si intre timp se bate frisca bine. Se incorporeaza gelatina in amestecul de iaurt si se omogenizeaza bine.
Apoi se adauga frisca amestecand usor cu o spatula de jos in sus. Se da crema la frigider pana cand taiem fructele in bucatele mici. Eu am folosit 2 fructe kiwi, o portocala mare si 3-4 rondele de ananas din compot. Se adauga fructele in crema si se ansambleaza prajitura.
Se taie blatul in doua. Se insiropeaza primul blat cu zeama de compot de ananas, se intinde crema si se aseaza al doilea blat care se insiropeaza si acesta. Se da la frigider pentru minim 4 ore si apoi se orneaza cu frisca si fructe.
O prajiturica usoara, racoritoare si tare gustoasa. In plus este si aspectuoasa, culorile variante tentandu-te parca sa o incerci.