Prajitura cu mere si migdale

de miremirc in Dulciuri, 15 Dec 2012 | 9237 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 600 g faina
  • 400 g margarina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 50 ml apa
  • 1 lg otet de mere
  • Umplutura :
  • 1,5 kg mere Ionatan
  • 8 lg zahar
  • 1-2 lgt scortisoara macinata
  • 2 lg gris
  • Decor :
  • 5 lg gem de caise (sau de mere, de piersici etc)
  • 150 g fulgi de migdale
  • 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si migdale:

Aluat : framantama ingredientele pana cand obtinem un aluat omogen si usor de prelucrat. Invelim aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 minute , timp in care pregatim umplutura.

Umplutura : curatam merele de coaja si cotor, apoi le taiem bucatele.

Dupa ce scoatem aluatul de la frigider il impartim in 2 .
Prima foaie o intindem cu mainile sau cu ajutorul unui sucitor mic, in tava ( 25*35 cm ) in care am asezat hartie pentru copt. Presaram 1 lg de gris peste foaie si asezam bucatelele de mere. Peste mere presaram in ploaie zaharul amestecat cu scortisoara macinata si cea de a 2 a lingura de gris.

Asezam si cea de a doua foaie de aluat .
Pentru a nu rupe foaia, o intindem cu sucitorul pe o hartie de copt, o luam cu grija si o rasturnam invers peste mere, luand apoi cu grija foaia de copt. Simplu. :) Intepam cu furculita din loc in loc, pentru a nu se umfla aluatul cand se coace.

Dam prajitura in cuptorul dinainte incalzit, pentru circa 40-45 minute, apoi o scoatem , o ungem cu gemul de caise, presaram migdalele felii peste si dam la cuptor pentru inca 10 minute. Eu am avut migdale intregi decojite, pe care le-am prajit in tigaie. O parte le-am macinat mai mare cu robotelul, iar o parte le-am lasat intregi.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi putem servi.
Nici nu spui ca este de post !!!

O prajitura absolut delicioasa ...  de post !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rubarba si bezea