Prăjitură cu mere şi crustă de nuci

de madi_marin in Prajituri, 2 Iul 2012 | 16331 vizualizari

 

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 150 g brânză de vaci
  • 100 g făină
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g zahăr
  • 125 g unt
  • 4 mere potrivite
  • un praf de sare
  • Crustă:
  • 75 g unt
  • 75 g făină
  • 50 g nuci măcinate
  • 2 linguri cu zahăr
  • 1 linguriţă de scorţişoară
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mere şi crustă de nuci:

Pentru aluat se freacă untul moale cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle, praful de sare, brânza de vaci, apoi făina cernută cu praful de copt şi praful de budincă. Se adaugă cubuleţele de mere fără coajă şi se omogenizează bine aluatul. Se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se presară crusta: se topeşte untul până devine lichid. Nucile măcinate se amestecă cu făina, zahărul şi scorţişoara.Ingredientele uscate se frământă cu untul lichid, apoi firimiturile se presară peste aluatul din tava.

Se coace prăjitura cam 40-45 de minute. Se răceşte complet înainte de a fi tăiată.

Se poate servi ca atare, cu frişcă, cremă de vanilie sau îngheţată.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mere şi crustă de nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mar si nuca (reteta de post)