Placinta cu rabarbar

de La Ancuta in Prajituri, 19 Mai 2011 | 62583 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1 si 1/2 cana faina
  • 1 praf de copt
  • 5-6 tije de rabarbar
  • putin gris (~1 lingura)
  • 6 linguri de zahar (pentru spuma)
  • cateva picaturi de zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu rabarbar:

Curatam tijele de rabarbar si le taiem bucatele. Presaram apoi gris peste ele si amestecam.

Dam deoparte rabarbarul si ne ocupam de aluat.

Mixam bine galbenusurile cu zahar pana se albesc. Adaugam apoi laptele si uleiul si amestecam.
Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in aluat. Va rezulta un aluat mai gros, dar care totusi curge.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si il intindem pe toata suprafata tavii. Asezam bucatile de rabarbar peste aluat.

Dam placinta la cuptor, la foc potrivit, pentru 10 minute.

Intre timp batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si zeama de lamaie si mixam pana devine lucioasa spuma.

Scoatem prajitura din cuptor si asezam deasupra spuma. Dam la cuptor, la foc mic pana se rumeneste frumos deasupra.

Lasam sa se raceasca iar apoi portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu rabarbar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

ella49 1

25.05.2011, 15:52

oana124 1

17.05.2013, 19:57

Cat de mare trebe sa fie cana?

La Ancuta 1

17.05.2013, 23:33

O cana de 250 ml. Important e sa folosesti aceiasi cana pentru a masura ingredientele.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]