Prajitura cu crema mascarpone si banane

de stefy_a in Prajituri, 26 Noi 2016 | 9972 vizualizari

 

INGREDIENTE

(pentru o tava de 20x30cm)

Blat:

- 5 oua

- 175 g zahar

- 7 linguri faina

- 6 linguri ulei

- 1/2 plic praf de copt

-4 linguri cacao

Crema mascarpone:

- 250 g mascarpone

- 200 g unt la temperatura camerei

- 6 linguri zahar pudra

- 3 banane tari

Glazura de ciocolata:

- 200 g ciocolata

- 125 g frisca lichida

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema mascarpone si banane:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana cand spuma formata este tare si zaharul s-a topit complet.

Se adauga apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si se omogenizeaza cu ajutorul unei linguri.

Se adauga apoi faina cernuta, amestecata cu praful de copt si se amesteca cu lingura incet, pana la incorporarea totala a fainii.

Jumatate din compozitie se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 160 de grade, timp de circa 15-20 de minute - faceti testul cu scobitoarea! daca scoateti scobitoarea curata din blat, atunci blatul este copt, daca scoateti scobitoarea cu putina compozitie pe ea, mai asteptati putin caci blatul nu e gata!

Cand este gata, se scoate tava si se lasa la racit si se coace si a doua foaie sau puteti coace o singura foaie pe care apoi o lasati sa se raceasca si o taiati in doua foi subtiri. 

Se lasa foile la racit si se trece la pregatirea cremei.

Crema mascarpone:

Untul, la temperatura camerei, se mixeaza bine cu zaharul pudra. Se adauga apoi mascarponele si se amesteca cu o lingura pana la omogenizare.

Glazura de ciocolata:

Ciocolata rupta bucati se pune cu frisca, la foc mic. Se lasa pe foc pana se topeste ciocolata, dar fara a lasa amestecul sa fiarba.

Se amesteca in continuu, pana cand ciocolata este topita. Glazura se lasa putin la racit, timp in care se asambleaza prajitura.

Asamblare:

Pe un platou se asaza primul blat. Se unge blatul cu jumatate din crema de mascarpone. Peste aceasta, se adauga al doilea blat si peste el restul de crema. Peste acesta, se asaza feliile de banane, taiate acum. In final, peste feliile de banane, se toarna glazura de ciocolata.

Se lasa la frigider minim 4 ore (pana cand glazura de ciocolata s-a intarit) si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema mascarpone si banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartitoi :)