(pentru o tava de 20x30cm)
Blat:
- 5 oua
- 175 g zahar
- 7 linguri faina
- 6 linguri ulei
- 1/2 plic praf de copt
-4 linguri cacao
Crema mascarpone:
- 250 g mascarpone
- 200 g unt la temperatura camerei
- 6 linguri zahar pudra
- 3 banane tari
Glazura de ciocolata:
- 200 g ciocolata
- 125 g frisca lichida
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana cand spuma formata este tare si zaharul s-a topit complet.
Se adauga apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si se omogenizeaza cu ajutorul unei linguri.
Se adauga apoi faina cernuta, amestecata cu praful de copt si se amesteca cu lingura incet, pana la incorporarea totala a fainii.
Jumatate din compozitie se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 160 de grade, timp de circa 15-20 de minute - faceti testul cu scobitoarea! daca scoateti scobitoarea curata din blat, atunci blatul este copt, daca scoateti scobitoarea cu putina compozitie pe ea, mai asteptati putin caci blatul nu e gata!
Cand este gata, se scoate tava si se lasa la racit si se coace si a doua foaie sau puteti coace o singura foaie pe care apoi o lasati sa se raceasca si o taiati in doua foi subtiri.
Se lasa foile la racit si se trece la pregatirea cremei.
Crema mascarpone:
Untul, la temperatura camerei, se mixeaza bine cu zaharul pudra. Se adauga apoi mascarponele si se amesteca cu o lingura pana la omogenizare.
Glazura de ciocolata:
Ciocolata rupta bucati se pune cu frisca, la foc mic. Se lasa pe foc pana se topeste ciocolata, dar fara a lasa amestecul sa fiarba.
Se amesteca in continuu, pana cand ciocolata este topita. Glazura se lasa putin la racit, timp in care se asambleaza prajitura.
Asamblare:
Pe un platou se asaza primul blat. Se unge blatul cu jumatate din crema de mascarpone. Peste aceasta, se adauga al doilea blat si peste el restul de crema. Peste acesta, se asaza feliile de banane, taiate acum. In final, peste feliile de banane, se toarna glazura de ciocolata.
Se lasa la frigider minim 4 ore (pana cand glazura de ciocolata s-a intarit) si se serveste.