Prajitura cu mere si branza sau prajitura cu branza si mere, depinde cum vreti sa-i spuneti, oricum este delicioasa, este cremoasa, frageda si duuulce :)
Pt aluat:
Pt umplutura:
Intr-un bol am frecat untul cu zaharul si zaharul vanilat, apoi am adaugat faina si praful de sare. Am obtinut un aluat tare pe care l-am pus la frigider 20 de minute.
Branza dulce am amestecat-o cu ouale, zaharul pudra, esenta si 2 lingurite de faina. Am omogenizat bine cu o spatula.
Merele le-am curatat de coaja si le-am feliat.
Am intins aluatul pe masa infainata, apoi l-am asezat in tava. Nu trebuie unsa tava fiindca aluatul contine unt.
Peste aluat am pus un strat de felii de mere, apoi umplutura de branza si desupra ei am asezat felii de mere.
Nu trebuie sa le asezam in strat gros ci lasam putin spatiu intre ele.
Am pus prajitura la cuptor, preincalzit si lasat apoi pe treapta mica (1-2).
Timpul de coacere este de aproximativ 30 de minute, dar verificati intre timp sa nu cumva sa se arda aluatul.
Este perfect atunci cand are culoarea usor rumenie, iar crema de branza s-a inchegat.
Prajitura se taie direct in tava, numai dupa ce s-a racit.
Deasupra se mai pot pune nuci sau migdale macinate, dar arata foarte bine si cu feliile de mere coapte.
Eu am mai pudrat putin zahar deasupra, inainte de servire.
1
Prajitura se poate face la fel de ok si cu pere, gutui, prune.