Iata ceva dulce atat de usor de facut dar atat de bun, de light, de irezistibil..inconfundabilul tiramisu, vedeta din bucataria mea in aceasta seara...
Tiramisu este o prajitura extrem de gustoasa, versatila si usor de preparat.
Daca alegi sa prepari aceasta Reteta de Tiramisu cremos si aromat, cu mascarpone, iata de ce ingrediente ai nevoie: piscoturi, mascarpone, cafea, zahar, oua.
Iata cum se prepara Reteta de Tiramisu cremos si aromat, cu mascarpone
Pregateste o cafea si indulceste-o dupa gust. Las-o sa se racoreasca si adauga un strop de rom.
Ia un vas in care sa poti bate albusurile si putina sare cu mixerul, pana devin spuma si isi dubleaza volumul. Adauga apoi treptat jumatate din zahar, lingura cu lingura si continua sa mixezi pana cand spuma devine tare si lucioasa.
Separat ajuta-te de mixer si peste galbenusuri adauga treptat restul de zahar pana compozitia capata o culoare albicioasa si un aspect cremos. Peste, pune cutia de mascarpone si amesteca totul pana se incorporeaza ingredientele.
Ia cu grija din albusuri si adauga-le peste galbenusuri si amesteca totul pana la omogenizare. Foloseste o spatula si fa miscari ample pentru a nu pierde aerul din albusuri. Astfel obtii crema.
Intr-un vas de sticla pune piscoturile, inmuiate putin unul cate unul, in cafeaua pregatita mai inainte. E nevoie de cateva secunde sa le imbibi in cafea fara ca acestea sa se moaie tare. Peste piscoturi pune jumatate din crema obtinuta si presara o lingura cacao peste. Adauga urmatorul strat de piscoturi si la final adauga cealalta jumatate din crema. Cu o sita presara uniform cacao deasupra.
Platoul se pune in frigider si se tine cateva ore...Urmeaza sa fie servit cu pofta!
Poti pregati reteta de Tiramisu si in varianta de Tort Tiramisu sau in varianta de Tiramisu la pahar, toate excelente la gust si usor de preparat.