Prajitura cu mere si bezea, o reteta delicioasa

de Rocsi in Prajituri, 6 Mar 2014 | 78717 vizualizari

 

A cumparat mama cateva mere si a zis ca poate fac si eu ceva dulce din ele. Eu de ceva timp aveam in minte o prajitura cu mere si bezea asa ca la fix au venit aceste mere. A iesit o bunatate de neimaginat, efectiv prajitura asta se topeste in gura si m-a cucerit total!
Pentru Prajitura cu mere si bezea, o reteta delicioasa ai nevoie de cateva ingrediente: oua, lapte, zahar, faina, mere, scortisoara.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Prajitura cu mere si bezea, o reteta delicioasa

Blat:

  • 5 galbenusuri
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de portocala

Umplutura:

  • 1.3 kg mere
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 varf lingurita scortisoara
  • 1 lingura ulei

Bezea:

  • 5 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 1 praf de sare
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea, o reteta delicioasa:

Cum se prepara Prajitura cu mere si bezea, o reteta delicioasa

Umplutura: 

Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ungem o tigaie antiaderenta cu ulei si punem merele pe care le stoarcem intre maini.
Adaugam zaharul si lasam merele pe foc pana nu mai au zeama, iar la final le aromatizam cu scortisoara.
Tragem de pe foc si lasam sa se racoreasca putin.

Blatul:
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporam treptat uleiul, apoi laptele.
Adaugam praful de copt, coaja rasa de portocala si faina pe care mai intai o cernem. Mixam totul la viteza potrivita.
Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia in ea.
Dam tava in cuptor pentru circa 15 minute, la o temperatura potrivita.

Bezeaua:
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc.
Punem zaharul treptat si mixam pana devine ca o bezea.
Dupa cele 15 minute scoatem blatul din cuptor, punem merele din loc in loc cu lingura si le nivelam.

Deasupra venim cu bezeaua, o intindem uniform si cu o furculita facem cateva dungulite.
Introducem iar prajitura in cuptor pentru 10-15 minute pana bezeaua se rumeneste.

O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca si servim.

Prajiturile cu fructe si bezea sunt delicioase. La fel este si Prajitura cu capsuni si bezea, foarte frageda si aromata sau Prajitura cu rubarba si bezea.

Iti recomandam si reteta de Prajitura Ciresica cu bezea, un desert excelent cu fructe.


O super bunatate este!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea, o reteta delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mere