Prajitura cu mere si bezea

de vio_dreams in Prajituri, 26 Aug 2013 | 15080 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 5 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 180 ml ulei
  • 125 ml apa fiarta
  • 1 plic praf copt
  • 15 gr drojdie
  • 2 linguri zeama lamaie
  • faina cat cuprinde (cca 200 gr)

pentru umplutura de mere:

  • 2 kg mere
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara

pentru bezea:

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri zeama lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Batem galbenusurile cu zaharul. Adaugam uleiul praful de copt stins cu zeama de lamaie, drojdia si faina. Adaugam apa fiarta si amestecam repede pana obtinem un aluat  ca o smantana mai groasa, dar care sa curga din lingura.  Daca aluatul va fi prea subtire merele se vor duce la fund si toata prajitura va fi compromisa. Aluatul trebuie sa iasa in asa fel incat sa il intindem cu lingura in tava.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.

Curatam merele de coaja  si le dam pe razatoarea mare. Adaugam zaharul si scortisoara si le calim pana se inmoaie. Cantitatea de zahar poate varia in functie de cat de dulci sunt merele. Ale mele au fost acrisoare.

Dam prajitura la cuptor pentru aproximativ 30 minute.

Batem albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul tos  si batem in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Scoatem prajitura din cuptor si repartizam bezeaua uniform pe toata suprafata prajiturii. cu o furculita trasam dungi pe lungime.

Dam la cuptor pana ce bezeaua capata o crusta usor aurie deasupra.

Lasam sa se raceasca complet. dupa ce prajitura se va raci siropul de la mere va trece prin bezea iesind la suprafata perle de sirop ce vor da prajiturii un aspect deosebit.

Taiem prajitura cu un cutit bine ascutit pe care il vom sterge inainte de fiecare felie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de biscuiti, mere si crema de vanilie